Paradižnikova mezga je lahko odlična izbira za kosilo

Zagotovo pridejo takšni dnevi, ko se nam ne da prav nič. To je velikokrat kakšen petek, ko pridemo iz službe ali šole, ali pa kakšna nedelja, ko si spočijemo po napornemu tednu. Takrat smo tako leni, da se nam tudi kuhati ne da. Zato razmišljamo kaj bi jedli in bi najraje hrano naročili. Problem pa je, da je dostava hrane lahko kar draga in se nam ne bi izplačalo.  

Zato pa je odlična rešitev, ko se nam res ne da ničesar, niti kuhati, paradižnikova mezga. Paradižnikova mezga se lahko uporabi z veliko vrsto živil in deluje kot omaka. Seveda pa ji lahko zraven tudi kaj dodamo, tako da še bolj popestrimo okus same paradižnikove mezge. 

Za pripravo najenostavnejših jedi z paradižnikovo mezgo potrebujemo zelo malo sestavin. Po navadi si pripravimo kakšne testenine, bodi si makarone, bodi si špagete. Počakamo nekje 20 minut, da so špageti pripravljeni, nato pa lahko v ponev vržemo nekaj piščanca in ga začinimo. Vse skupaj nato prelijemo z paradižnikovo mezgo in malo kuhamo, toliko, da se segreje. In tako imamo v nekaj minutah že pripravljeno zelo okusno kosilo, porabili pa smo kakšnih 20 minut za celotno pripravo. 

Paradižnikova mezga je lahko odlična izbira za kosilo

Paradižnikova mezga pa ni le dodatek oziroma omaka, ki bi bila limitirana zgolj na testenine. Lahko si pripravimo tudi riž z piščancem ali pa kaj podobnega, saj paradižnikova mezga paše skoraj vsepovsod. Pri drugih jedeh ji bomo morali edino kaj dodati, da okus prilagodimo temu, kar bi radi, ko kuhamo. 

Paradižnikova mezga se lahko najde v vseh trgovinah z živili in je relativno poceni. Zato je to odlična ideja za kosilo ali večerjo, ko smo kje na dopustu in se nam ne da kuhati. To je lahko torej glavno kosilo, ko gremo s prijatelji kampirati in imamo le eno indukcijsko ploščo ali pa kurilnik. Ker imamo limitirano število prostora in sestavin, si lahko brez problema pripravimo kaj z paradižnikovo mezgo.